miercuri, 2 ianuarie 2013

2013, un an verde

Nu vă speriați de titlu, nu vă dau cu ecologia în cap din primele zile ale anului.
Am altceva în minte și anume să-mi înverzesc pe ici, pe colo meniul.

Legumele de culoare verde închis au proprietăți grozave se zice. Conțin antioxidanți, omega-3 și fiecare din ele are reputația că dreg pe ici, pe colo ce a stricat timpul: tenul, inima, vasele de sânge, neuronii etc

Nu este chiar la îndemână să procuri legume verzi de calitate, mai ales iarna. Alt obstacol în calea mea: sunt poate singura din familia mea extinsă (includ nepoți) căreia îi plac spanacul, brocoli și alte ierburi.
Îmi trebuie deci rețete simple, rapide pentru 1-2 porții.

Legumele verzi de seră sunt și scumpe, cred că duduie de chimicale și nici nu mă impresionează gustul lor.
În schimb, se pot găsi legume congelate destul de bune. Trebuie numai să găsești o marcă de calitate. O idee este să te uiți pe pachet dacă figurează conservanți la conținutul nutrițional. Dacă nu, sunt toate șansele să fie și bune la gust.
Evită amestecurile mexicane, porumbul boabe nu este cea mai bună idee dacă ești la dietă.
Poți găsi fasole verde, mazăre, spanac și brocoli la prețuri suportabile.
Nu este nevoie să gătești tot pachetul, numai cât se consumă la o masă.
Iată 2 rețete rapide, sper să vă placă.

Varză de Bruxelles cu usturoi.
Puneți într-o tigaie câteva linguri de ulei și aruncați câțiva căței de usturoi și eventual câteva boabe de piper. Când încep să se rumenească, scoteți usturoiul si piperul. Adăugați verzișoarele de Bruxelles fără să le dezghețați și o mână de migdale feliate. Rumeniți-le ușor.

Spanac cu sos de roșii
Faceți un sos de roșii bun, bun bun. De exemplu, înăbușiți ceapă, ardei și morcov în ulei, adăugați suc de roșii, un pic de vin sau oțet, mirodenii și lăsați câteva minute să fiarbă la foc mic. La urmă de tot, aruncați spanacul în sos și lăsați-l exact cât să se dezghețe și să dea un clocot. Stropiți eventual cu un pic de lămâie și serviți cu ouă prăjite sau pui la grătar.

Lista continuă, poate contribuiți și voi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu