miercuri, 23 ianuarie 2013

Ciocolata nu este un super aliment dar...

Nu avem nevoie de motive speciale ca să mâncăm ciocolată. Mai degrabă avem nevoie de motive ca să nu ne simțim vinovați pentru micile noastre ieșiri în decor.

Saitul australian Better Health Channel rezumă într-o pagină de excepție http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Chocolate
tot ce ar trebui să știm despre ciocolată și efectele ei asupra sănătății noastre.

Boabele de cacao, ingredientul principal mai ales din ciocolată neagră, conțin peste 600 de chimicale. Unele dintre acestea sunt antioxidanții, cu rol de protecție în bolile de inimă și cancer.
Totuși cercetătorii au început să fie prudenți în afirmațiile privind calitățile ciocolatei pentru prevenirea bolilor. Se pare că multe studii au fost cumva exagerate sau insuficient controlate.

O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine de calitate, inclusiv din leguminoase și mișcarea fizică moderată rămân în continuare pe primul loc în îngrijirea sănătății.
Boabele de cacao rămân pe listă alături de celelalte boabe, fructe, legume și ceai verde care contribuie  la aportul de anti-oxidanți.

Un lucru este sigur, puteți să vă bucurați de mica porție zilnică de ciocolată fără nici-un sentiment de vinovăție,  nu aceasta vă îngrașă.
Nu dă nici dureri de cap și nu produce acnee.
O cantitate mică nu influențează glicemia, o pot mânca și cei cu diabet.
Grăsimile saturate din ciocolata neagră nu influențează colesterolul, sunt ”sigure”.
Ciocolata este excelentă în lupta cu stresul dar asta chiar nu trebuie să ne-o spună cercetătorii.

Mai nou, ciocolata cică ajută la tuse. Sper să nu am nevoie iarna asta, dar dacă mă lovește viroza cea rea, voi încerca. Cel puțin mă va ajuta să lupt cu stresul :)

Lista de verificare
Meriți această ciocolată pentru că:
- Ești așa drăguță
- Arăți bine
- Istețimea te caracterizează
- Îmi placi
- Te iubesc
- Îți  datorez ceva
- Planeta Mercur este într-o fază bună
- Ai avut o zi nașpa
- Ai făcut ceva bun
- Nu-mi pot permite caviar
- Se va topi în gura ta
- Chiar ai nevoie de motiv?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu