miercuri, 28 noiembrie 2012

Dieta mea - Ziua 24



Ce au mai descoperit oamenii de știință? Ceea ce știm de mult, că există o predispoziție genetică la îngrășare.
Asta nu înseamnă că, orice ai face, nu te poți lupta cu moștenirea ta. Nu este ca în vorba aia, ce naște din pisică, șoareci mănâncă. 
Un studiu realizat în Finlanda timp de 10 ani asupra gemenilor identici, zice că poți lupta cu succes cu propriile tale gene. Armele tale sunt, desigur, dieta și mișcarea.
Activitatea fizică trebuie începută în copilărie şi nu trebuie întreruptă de-a lungul vieţii. 
Alt rezultat al studiului menționat mai sus: pe termen lung activitatea fizică are efecte benefice asupra metabolismului, de exemplu asupra lipidelor din sânge sau sensibilităţii la insulină.

Deocamdată nici eu nu știu de alte arme, deși au apărut tot felul de ceaiuri și pastile minune.
Sfătuiesc pe oricine să nu ia așa ceva deocamdată. Au fost multe prea multe accidente și efecte secundare sinistre (ficat distrus, rinichi afectați etc).

Singurul ceai acceptabil care se zice că ar avea efecte asupra metabolismului este ceaiul verde. Oricum efectele lui sunt în timp și probabil modeste.

Așa că, atenție la ce, cât și când mănânci și la cât și cum te miști. Vioi și cu talent :)

Meniul de astăzi (1700 calorii)

Logistica
Azi ar fi fost zi de pește dar Duminică am mâncat pește, Luni pește...
Așa că am pus la fiert la oala minune două rasoale de vită cu 1 morcov, 1 ceapă și un ardei.
A fiert cu chiu cu vai, vacă de 100 de ani din India probabil. 

Dar supa a ieșit minunată și vă vând un pont. Aruncați în farfurie un pic de ardei iute (dacă găsiți ardei jalapeno sunt o nebunie), o linguriță de hrean, din acela la borcan și un pic de suc de lămâie.


Dimineața 7:30
Cafea
Oua, prăjite 2
Ciuperci 100g
Salata de ridichi negre și țelină cu nuci, lămâie și ulei
Cașcaval light
Gustare 10:30
Kefir  1.5 % 200 g
Alune, unt de arahide - 2 linguri
Ceai 
Prânz 13:30
Supa de vita
Rasol de vita cu hrean
Salata de ridichi negre si telina cu nuci, lamaie si ulei
Ceai 
Apa minerala 500 ml
Gustare 16:30
Gref - mediu 1/2 - 120 g
Dovleac copt — 100 g
Cașcaval light
Ceai
Cina 19:30
Ciuperci 100g
Zacusca 100 g - 3 linguri
Paine integrala 2 felii
Apa minerala 500 ml
După ora 20
Ceai 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu