duminică, 18 noiembrie 2012

Dieta mea - Ziua 14

Vorba lui Nea Mărin, olteanul, se făcură 2 săptămâni de dietă, se făcură....
Azi am o temă de cercetare interesantă. Merg la o mică petrecere la curte, cu prietenii.
Desigur aș putea adopta tactici de guerilă, cum ar fi să mă împrietenesc și mai bine cu Cara și Câine-Câine, 2 lupi simpatici. Care m-ar putea iubi foarte tare dacă ar beneficia de porția mea de plăcintă sau friptură. Dar Cara este și ea la dietă, e și un pic hoață și fură mâncarea chiar de sub nasul celuilalt. Și oricum, nu se face.

Am învățat la școală pe vremuri că este vital din când în când să dai drumul la aburi pentru a nu face mașinăria explozie. În prezent, majoritatea dietelor încearcă să prevadă reguli și pentru zilele de relaxare.
Weight Watchers, de exemplu, se bazează pe un punctaj de bază, câteva puncte suplimentare de la "nașul" și puncte câștigate în mod cinstit dacă ești cuminte și faci mișcare suficientă. Punctele suplimentare și cele câștigate pot fi cheltuite cum vrei. De exemplu pe o plăcintă sau prăjitură.
Dieta South Beach este mai restrictivă dar se uită cu îngăduință la micile ieșiri în decor. În cazul ăsta, nașul are discursul "toți suntem oameni, mai greșim, nu-i nimic, o dată nu se pune, dar dacă mai greșești, ia-o de la capăt".
Din experiența de până acum, dacă greșești o dată sau de două ori pe lună, nu se întâmplă nimic dramatic. Mai ales dacă a doua zi mănânci mai ușurel. De mai multe ori, da, poți avea surpriza neplăcută să pui la loc 1 kilogram.

Deci cum te descurci la o petrecere fără să tropăi prea tare pe dieta ta?
Iată câteva reguli simple, 7 precum cei 7 pitici:
- În primul rând, nu cotcodăcești de zor "nu pot să mănânc asta, nu pot să mănânc ailaltă, sunt la dietă". Nu e de loc o idee bună să atragi atenția gazdei care s-a străduit și nici să strici cheful celorlalți.
- Atenție la băuturi. Fără sucuri, cola, maxim 2 porții de vin sau bere. Băutura se savurează. Pentru sete, să ai apa minerală sau ceai verde la îndemână. Atenție, și berea fără alcool are calorii și carbohidrați.
- Nu mânca pâine
- Află dacă poți de la început care este meniul și fă-ți în gând propriul meniu. Ce îți place mai mult, în cantități moderate.
- Limitează fructele la porția ta zilnică.
- Mai încet cu antreurile consistente, gustă o proteină- două și atât.
- Salatele și legumele sunt la "liber". Atenție însă la dressing, mai ales la maioneză.

Fain, am înțeles cum e cu piticii,  dar unde e Albă ca Zăpada. Aici,  dar e cam jigărită:
- Nu te abține de la desert, dar încearcă să te limitezi la maxim 200 calorii ( o felie mică, mică  de tort și un fursec). Singurul moment când trebuie să soliciți o porție mică, mică de tot.

Ei da, cam trist, dar cine a zis că viața este corectă?
Gândește-te că mâine e zi de cântar și ai muncit toată săptămâna să mai scazi câteva grame.

Meniul de azi (cam 1500 calorii cu tot cu plăcintă, ca să am o rezervă)

Am un avantaj, știu că azi vom avea plăcinta  cu brânză și ouă a lui Gina. Extraordinar de bună și evident că voi mânca cu mare bucurie o porție. Are aproximativ 300 de calorii dar nu conține zahăr.
Contribuția mea vor fi salatele: o salată colorată, salată de ridiche neagră cu țelină, nuci, lămâi și ulei de măsline,  salată de varză murată cu ulei și piper, zacuscă.

Dimineața 7:30
Cafea, o ceașcă 400 ml
Ou, prăjit
Conserve peste - Somon roz afumat
Zacusca 100 g - 3 linguri
Gustare 10:30
Iaurt sub 2% 140 g
Ceai 
Prânz 13:30
Salată colorată - 1/2  bol
Salată de ridichi negre, câteva linguri
Plăcintă cu brânză a la Gina
Porc, 100 g la cuptor
Apă minerală 500 ml
Bere 5% 500 ml
Gustare 16:30
Ceai
Cina 19:30
Măr, 1 mediu, 180 g
Alune, unt de arahide - 1 lingură
După ora 20
Ceai







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu