sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Dieta mea - Ziua 20

Sufleul meu de conopidă s-a mâncat cu ajutorul unui prieten care a făcut imprudența să ne viziteze. Glumesc,  de fapt, nu a fost rău de loc.


Este o rețetă minune, super economică, pe care o faci repede, din ce resturi de legume, brânzeturi, iaurt sau smântână găsești prin frigider. Țelina și ciupercile sunt bonus, dau  un gust minunat. Conopida nu este obligatorie. Dar indiferent de ce legume și brânzeturi pui, nu ai cum să dai greș dacă adaugi câteva ouă și praz sau ceapă. Chiar dacă nu bați spumă albușurile și tot iese fain. Un pic de piper și nucșoară ajută.
Poți să faci sufleul (mai degrabă budinca) și din cartofi. Este perfect pentru dieta ta cu condiția să fierbi cartofii cu o zi înainte, la foc mic, până intră ușor furculița în ei. Se țin o noapte la frigider. Ghidușia asta face să le scadă sensibil indicele glicemic. Desigur, o porție nu va fi foarte mare, cât palma (degetele nu se pun). Și reduci porția de cereale din ziua respectivă!

Dacă ești extrem de ocupată sau ești într-o fază mai dură a dietei este bine să ai o colecție de rețete rapide.
Un blender de mână cu dispozitiv de tocat si tel de bătut este cea mai bună achiziție pentru bucătăria ta.
Te ajută fantastic de mult. Taie într-un minut ceapa, tocă rapid carnea, amestecă, bate ouă etc.
Și se întreține foarte ușor.
Bineînțeles, rămâne problema aprovizionării cu alimente.

Meniul de azi (cam 1800 calorii)
Logistica
Azi chiar nu am nici timp și nici chef să gătesc. O lene totală de weekend.
Ieri am data iama în piață și am cumpărat un morman de mere și pere, ciuperci și ceva carne proaspătă.
Așa că, azi  e zi de grătar și ciuperci. Tribul se va delecta cu cartofi prăjiți. Eu numai îi gust.
Iubesc ciupercile și pentru că se gătesc foarte ușor. Le speli foarte puțin, strictul necesar. Nu trebuie să zacă în apă, le strică gustul. Le arunci în tigaie feliate, cu un pic de ulei, eventual o ceapă tocată și le uiți la foc mediu până încep să sfârâie. Adaugi sare, piper și gata. 

Azi introduc încă un fruct în meniu. Deci am intrat în "normal" cu fructele: 2-3 fructe pe zi, de preferință din cele cu indice glicemic mic sau mediu. Să vedem ce va zice cântarul peste o săptămână.
Bananele au indice glicemic mare. Porția este de o jumătate de banană, de preferință nu prea coaptă.
Dacă o să mănânci din când în când o banană,  nu este nici-o tragedie. Dar nu în fiecare zi.

Dimineața 7:30
Cafea
Ficat de porc prăjit 100 g
Salată de roșii
Gustare 10:30
Iaurt sub 2% 140g
Pară - 1 medie - 180 g
Cașcaval light
Prânz 13:30
Ciorba de fasole galbenă cu ou și iaurt
Pui, piept, la grătar
Ciuperci 100g
Salată de varză murată
Apa minerala, ceai
Gustare 16:30
Mar, 1 mediu, 180 g
Nuci - o mana - 25 g
Ceai
Cina 19:30
Zacuscă 100 g - 3 linguri
Șvaițer
Mandarină - 1 medie
Vin roșu, 1 pahar
Pâine integrală 2 felii
După ora 20
Lapte sub 2% 1 cana (250 ml)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu