marți, 20 noiembrie 2012

Dieta mea - Ziua 16

Da, vreau să slăbesc dar nu pot lupta cu senzația de foame și nici nu vreau să mă simt stoarsă de energie ca o lămâie. Nu pot să lucrez nici acasă și nici la serviciu dacă îmi plutește în fața nasului un sandviș imaginar plin de bunătăți și dacă nu am energie să mut un creion.
Corect, dar cine a zis că trebuie să faci foame pentru a da jos kilogramele?

În sfârșit, în lumea civilizată s-a descoperit roata: oamenilor le este frică din instinct de foame și cu instinctul nu te pui. Foamea este modul în care corpul tău îți semnalizează că nu mai are energie și că trebuie să-l alimentezi cu combustibil.
Ei, și aici începe distracția. O mașină nu o alimentezi zilnic, decât dacă faci zilnic un drum lung.
Corpul tău propriu trebuie realimentat de câteva ori pe zi.
Dacă nu mănânci la timp și ți se face o foame de lup, te vei repezi ca lupul la pradă cu prima ocazie. De preferință, zic studiile științifice, vei alege mai întâi carbohidrații care îți asigură, cu maxim de urgență și eficiență, plinul de energie. Dacă îți ies în cale, nu ratezi covrigul, gogoașa și bomboana.
Ca într-una din legile lui Murphy pentru diete: dacă în bucătărie ai mai mult platouri cu legume, fructe și carne slabă și un singur fursec, te vei repezi la fursec.

Revista Prevention ne dă câteva sfaturi bune cum să prevenim senzația de foame disperată.
Aceleași sfaturi le regăsești și în dieta South Beach și alte diete deștepte.
- Micul dejun nu trebuie sărit. Dacă nu poți mânca devreme, la prima oră, încearcă la ora 9 sau chiar la zece. O masă de dimineață de minim 250 calorii este esențială nu numai celor care țin o dietă de slăbire.
- De regulă este bine să respecți mesele principale, de preferință la aceleași ore.
O masă echilibrată ar trebui să țină 4 -5 ore de foame.
- Ca să nu ajungi totuși în starea de foame acută, încearcă să ai la îndemână gustări sănătoase în jur de 150 de calorii. De exemplu, un iaurt mic, degresat cu un fruct. Sau o mână de nuci sau migdale cu cașcaval light. Sau 2 linguri de unt de arahide. Sau un măr cu o bucățică de șwaițer. Acestea sunt gustările mele preferate și funcționează fără greș.
- Meniul tău trebuie să fie bogat în fibre și lichide. Volumul contează. Începe masa de prânz cu o ciorbă. Îți umple rapid stomacul și este o capcană pentru carbohidrați. Nici-o masă fără salată sau legume.
- Proteinele chiar țin de foame. Fiecare masă principală trebuie să includă proteine, fie de origine animală, fie din leguminoase (de ex fasole sau linte).

Meniul de azi (în jur de 1700 de calorii)
Am ajustat un pic orele, ca să mănânc seara mai devreme. Oricum, nu respectam ora de prânz.

Logistica
Azi gătesc varză călită cu pulpe de pui. Rețeta mea este ușoară și delicioasă. În maxim o jumătate de oră am curățat și tăiat legumele și puiul și în două ore masa este gata.
Mai fac și câteva chifteluțe pufoase. Ei da, chifteluțe. Le-am mâncat chiar și in faza I a dietei, în aprilie și tot am slăbit. Voi pune foarte puțină pâine în ele și nu adaug cartofi. Trebuie scoase pe un șervet de hârtie ca să se scurgă bine de grăsime. Excelente. O parte din ele o voi transforma mâine în Chiftele marinate, altă minunăție.


Dimineața 7:30
Cafea
Mezel - Jambon  - 1 felie
Ou, fiert
Brânza Gouda light  - 1 felie
Rosie, 1 medie
Ceai 
Gustare 10:30
Iaurt sub 2% 140g
Para - 1 medie - 180 g
Prânz 14
Ciorba de zarzavat
Pui, pulpa super, 100 g sote
Varza calita - 300 g
Ceai 
Gustare 17:00
Urda 50 g
Alune, unt de arahide - 1 lingura
Mar, 1 mediu, 180 g
Cina 19:00
Chiftele - 2
Zacusca 100 g - 3 linguri
Paine integrala 2 felii
1 pahar de vin roșu
După ora 20
Lapte sub 2% 1 cana (250 ml)





Imagine de la mica noastră petrecere de Duminică. Salatele (salata colorată, zacusca, salata de varză murată, salata de ridiche neagră, țelină și nuci) și gogoșarii murați  înconjoară strategic plăcinta cu brânză și ouă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu