miercuri, 19 decembrie 2012

Internetul, prietenul meu

Te poți ajuta fantastic cu site-urile de pe Internet dedicate dietelor. Cu condiția să ai lecțiile bine făcute și sa nu percutezi la tot felul de idei tâmpite. Orice idee care ți se pare grozavă trebuie verificată.

Am dat de exemplu peste acest site http://caloriecount.about.com/cc/account/index.php

Este gratis, te poți înregistra foarte ușor. De fapt, te poți loga cu contul de Facebook.
Numai dacă ții morțiș, cumperi și niște servicii de la ei. De exemplu, cu aproximativ 10 dolari pe lună, ai la dispoziție un nutriționist care să te bată la cap.
Este poate cel mai fain site de dietă pe care l-am întâlnit, relativ la uneltele oferite.
Bază de date de alimente, jurnal zilnic pentru înregistra ce și cât mănânci, calcul automat de calorii și celelalte.
Cea mai interesantă idee mi se pare să-ți stabilești săptămânal niște obiective, nu mai mult de trei dintr-o listă dată. Obiectivele respective sunt bune și ca sfaturi. Nu poți trece la alte obiective până nu le-ai îndeplinit pe astea. Evident trebuie să ții jurnalul la zi ca să dai posibilitatea site-ului să calculeze dacă ai atins sau nu obiectivul.
De exemplu, mi-am propus săptămâna asta să mănânc cel puțin 21 g de fibre, nu mai mult de 17.8 g grăsimi saturate și 85% din rația recomandată de 4700 mg de potasiu. 3 obiective recomandate pentru cei cu hipertensiune.
Forumul lor este foarte interesant, merită să vezi ce probleme au ceilalți și ce soluții propun.
Forumul este mai puțin rigid și mai democratic decât de exemplu forumul South Beach, unde au  un singur moderator pe fir de discuții și acela destul de înțepenit în idei. Se simte evident că SB este un site foarte comercial.

Site-ul South Beach, în afara faptului neplăcut că nu oferă nimic decât pe bani și a forumului cam rigid, are o mulțime de unelte, rețete și sfaturi. Este printre puținele site-uri care au o bază științifică reală. În plus, vine mereu cu idei și îmbunătățiri. Își corectează din mers și cam prea discret erorile, dar le corectează. 

Meniurile South Beach sunt din ce în ce mai bune.
De exemplu, ultimul desert recomandat te face să sari în ecran.


Cureți perele de coajă, le tai în două, înlături semințele.
Le așezi pe o tavă cu partea tăiată în sus. Pui un stop de unt în miez. (ei nu pun unt, pun o porcărie cu aromă de unt dar mi se pare o exagerare).
Presară un pic de scorțișoară deasupra și adaugi o treime de cană de apă în tavă.
Dai la cuptor cam o oră. Cam pe la jumătate, stropești perele cu apa din tavă.
Așezi perele tăiate felii ca în poză și le stropești artistic cu ciocolată (topită cu un pic de apă). 
Arunci peste compoziție și niște semințe de rodie. Rețetă bună de păcălit copii care nu mănâncă fructe.

Deși arată grozav, mă bate gândul că la fel de bună este o salată de fructe cu pere, un pic de suc de portocale, 1-2 linguri de vin alb, semințe de rodie și un pic de ciocolată rasă. Mai sănătoasă chiar.
Iată un desert pentru Revelion.

Vorbind de rețete pentru sărbători, mie îmi place să fie pe masă și un castron cu chiftele, ”de prim ajutor”. 
Dar nu mă entuziasmează să le prăjesc, mai ales dacă sunt cu ceapă, și trebuie să fiu și foarte atentă să le scurg bine de grăsime. Iată o idee grozavă și abia aștept să o încerc.
Pregătești chiftelele după rețeta clasică. Dacă le faci cu carne foarte slabă, adaugi 1-2 linguri de ulei în compoziție. Pui o foaie de hârtie de copt pe o tavă, formezi chiftelele cât de mari vrei și le aranjezi pe tavă.
Nu le tăvălești prin făină!
Dai tava la cuptor la foc mediu cam 1 oră sau până sunt pe placul tău. Prima dată încearcă-le mai des până te prinzi cât îi trebuie cuptorului tău să le facă.
Asta este tot. Chiftele fără prăjeală în ulei, interesant nu?







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu