miercuri, 20 martie 2013

Drob



Drobul de miel - o mâncare delicioasă pe masa noastră de Paște!

Ceea ce îmi place la această rețetă este că de fapt poți să o faci ușor din orice fel de carne, când ai chef de o plăcintă de carne, și tot iese bună.

Nu-ți bate capul cu colesterolul sau caloriile. Colesterolul nu crește din alimente ci din stres.
Caloriile nu sunt multe, în schimb ai fibre din belșug, minerale și vitamine.



Varianta I - Drob de miel
Ingrediente
Ficat, rinichi, splină și plămâni de miel.
Verdeață și ceapă verde, eventual și usturoi verde, în volum egal cu carnea (jumătate ceapă verde și usturoi verde și jumătate mărar și pătrunjel)
Prapur de miel sau foi de plăcintă din comerț sau 1 foaie făcută din 200 g unt, 200 g iaurt, 600 g făină.
O felie de pâine muiată în apă sau lapte.

Preparare
Fierbe măruntaiele în apă puțină, cam 15 minute să-și schimbe culoarea.
Lasă-le să se răcească și dă-le prin mașina de tocat cu găuri mari. Se pot toca și la blender dar nu prea mărunt..
Toacă fin ceapa verde și verdeața cu cuțitul. Nu le da prin mașină sau blender!
Bate bine de tot 3-4 ouă.
Amestecă totul cu un pic de piper și sare.
Unge o tavă adâncă și nu prea lată. Prapurul trebuie să fie mai mare decât tava, că trebuie să ajungă să acopere drobul.
Tapetează tava cu foaia de plăcintă sau prapurul. Toarnă amestecul de carne cu verdeață.
Adună deasupra prapurul sau foaia de plăcintă rămasă în afară.
Unge cu ulei.
Lasă 1/2 de oră la cuptor sau până se rumenește.

Un pont
Poți folosi o tavă de cozonac. Pune ouă tari pe mijloc și când tai feliile de drob, arată foarte bine.




Varianta II - Drob din ce vrei tu să fie

Ingrediente
Orice carne dar combinația pe care o recomand este ficat de pasăre sau porc, un pic de carne de purcel.
O mână bună de ciuperci pleurotus.
Verdeață și ceapă verde, eventual și usturoi verde, în volum egal cu carnea (jumătate ceapă verde și usturoi verde și jumătate mărar și pătrunjel)
Foi de plăcintă din comerț sau 1 foaie făcută din 200 g unt, 200 g iaurt, 600 g făină.
O felie de pâine muiată în apă sau lapte.

Preparare
Țineți ficatul cam 1/2 oră în lapte.
Ficatul și carnea, tăiate bucăți cam de 2 cm,  se înăbușe cu un pic de ulei, cât să-și schimbe culoarea.
La urmă se adaugă și ciupercile Pleurotus tăiate bucăți și se lasă un minut, cât să se înmoaie.
Lasă-le să se răcească și dă-le prin mașina de tocat cu găuri mari. Se pot toca și la blender dar nu prea mărunt..
Toacă fin ceapa verde și verdeața cu cuțitul. Nu le da prin mașină sau blender!
Bate bine de tot 3-4 ouă. Amestecă totul cu un pic de piper și sare.
Unge o tavă adâncă și nu prea lată. Foaia de plăcintă să fie mai mare decât tava că trebuie să ajungă să acopere drobul.
Tapetează tava cu foaia de plăcintă. Toarnă amestecul de carne cu verdeață.
Adună deasupra foaia de plăcintă rămasă în afară.
Unge cu ulei.
Lasă 1/2 de oră la cuptor sau până se rumenește.


Un pont
Poți folosi o tavă de cozonac. Pune ouă tari pe mijloc și când tai feliile de drob, arată foarte bine.


Am mai găsit rețete interesante aici http://www.dollo.ro/2011/04/drob-din-carne-de-ied-si-porc/ și aici

http://www.pofta-mare.ro/retete_pasti_drob_miel.php

Pst. Merge cu un pahar de vin alb!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu