joi, 7 martie 2013

Câteva lucruri bune

Azi nu prea am avânt și energie sa scriu despre diete.
Asa ca, în loc de "predica” zilnica, vă semnalez câteva lucruri bune pe care mi le-au scos prietenele în cale

Secretul unei cafele bune.
Ms Elena!

http://www.delicateseflorescu.ro/ro/acasa/

Se ia ibricul și se măsoară apa cu ceașca cu care se bea cafea, cam 50 ml. Se pune la fiert. Dacă se bea cu zahăr, se pune o linguriță rasă. Dacă se bea cu miere, se pune mierea la sfârșit, mierea nu trebuie fiartă. Când apa ajunge la o temperatură călduță, ca de făcut pâine, atunci se pun două lingurițe de cafea (pentru fiecare ceașcă) nici pline cu vârf nici rase, obișnuite. Se amestecă și se lasă să fiarbă până când devine fiertura mai vârtoasă, dar să nu ajungă să dea în clocot. Se mai ia un vârf de linguriță de cafea și se presară ca o ploaie, cum ai pune zahăr pudră peste o gogoașă. Acest vârf de linguriță presărat reprezintă marele secret al unei cafele de excepție la ibric! Se amestecă, se face un caimac deosebit care se pune, o linguriță-două, în cești. Cafeaua din ibric se lasă să fiarbă până dă în clocot și se pune peste caimacul din ceașcă. Soliman Magnificul așa făcea, învățat de către un armean. 

Adevăratul piure de spanac
Ms, Denisa!

http://totuldespremame.ro/video/retetele-copilariei/piure-de-spanac-cu-ou-ochi

Am adaptat un pic rețeta la dieta mea.
Și un pont: iese o nebunie cu urzici opărite sau cu lobodă verde.


Ingrediente pentru 4 persoane:

500 g de spanac decongelat și stors bine sau 1,2 kg de spanac proaspăt care a fost, în prealabil curățat, opărit și apoi stors.
2 caței de usturoi tăiati în feliuțe subțtiri
1 lingura de ulei de măsline
1 lingură de făină
1 cana de lapte
4 oua
Câteva picături de ulei de floarea soarelui pentru uns tigaia pentru ochiuri
1 vârf de cuțit de nucșoara rasa
1 linguriță de sare
4 felii de pâine integrală, 2 măsline și 2 fire de pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:
Încinge uleiul într-o cratiță și adaugă faina, amestecând sa nu se prindă de baza vasului. Adaugă  spanacul și laptele, amestecând încontinuu la foc mediu.
Fierbe încet amestecul, adăugând usturoiul și condimentele. Adaugă încă puțin lapte, dacă mai este necesar. După 20-22 de minute oprește focul și pasează piureul cu ajutorul unui mixer de mana.
În timp ce spanacul fierbe pe foc, unge o tigaie cu putin ulei și prăjește ouă ochiuri. Taie feliile de pâine în forma de  fetite sau băieței. Folosește măslinele  pentru gurițe și ochișori.



Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu